Przelać na cichą a po tygodniu dać chmiel na zimno na kilka dni.
1.Warka potrzebna pomc (stout)
Collapse
X
-
Witam wszystkich
Dzis degustacja mojego pierwszego piwka ; Stout
i tu maly szok piwko dobrew zalaczniku zdjecie.
Barwa- czarna
Piana- widoczna,wolno opadajaca kolor slomkowy
Piwo pelne,duzo ciala,slodkie na poczatku ale puzniej dobija sie goryczka dosc intesywna
Aromaty-napewno palonosc,slodowy ,kawa,troche czekolady,pod koniec lekko wyczuwalny miod gryczany alkochol wyczuwalny na srednim poziomie ale to mlode piwo .Ostatnia zmiana dokonana przez MAD-HOPS; 2017-10-28, 01:52.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...-
Channel: Surowce
-
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
Channel: Surowce
2024-11-23, 18:56 -
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...-
Channel: Surowce
-
-
Fermentum Mobile odeszło na razie w niebyt, ale Filip pozostaje w drożdżowych klimatach.
Za jego sprawą mamy w sklepie parę fajnych suszonych szczepów do dyspozycji z Irlandzkiego WHC Lab:
WHC Lab Low Rider - Session Low Attenuating Yeast - 11 g | Sklep Centrum Piwowarstwa...-
Channel: Surowce
2025-03-01, 16:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment