Witam. Temat szybki: Piwko uwarzone, zakładany ekstrakt 12 blg, moje osiągnęło 11. Myślę że wszystko ok. Drożdże zadane w temp 21 st.C. Piwko już 2,5 doby stoi w 20 stopniach i ani rusz. Co prawda napowietrzyłem chwile przed zadaniem ale nie wiem czy nie zbyt ubogo. Co w tym wypadku mam zrobić? Spróbować jeszcze napowietrzyć? Nowe drożdże zadać? Pozdrawiam
1. warka Amerykańskiej pszenicy
Collapse
X
-
Jakie drożdże, czy uwodnione i czy sprawdzałeś ew. balling po tych dwóch dobach?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Nic nie rób, czekaj, powinno być dobrze a jak nie to i tak już za późno na jakiekolwiek działania.Last edited by fidoangel; 2017-10-05, 18:02."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment