1. warka Amerykańskiej pszenicy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mazgod
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.07
    • 7

    1. warka Amerykańskiej pszenicy

    Witam. Temat szybki: Piwko uwarzone, zakładany ekstrakt 12 blg, moje osiągnęło 11. Myślę że wszystko ok. Drożdże zadane w temp 21 st.C. Piwko już 2,5 doby stoi w 20 stopniach i ani rusz. Co prawda napowietrzyłem chwile przed zadaniem ale nie wiem czy nie zbyt ubogo. Co w tym wypadku mam zrobić? Spróbować jeszcze napowietrzyć? Nowe drożdże zadać? Pozdrawiam
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

    #2
    Jakie drożdże, czy uwodnione i czy sprawdzałeś ew. balling po tych dwóch dobach?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • mazgod
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2017.07
      • 7

      #3
      Drożdże US West Coast z Gozdawy. Blg ciągle 11, drożdże były zrehydratyzowane.

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

        #4
        Nic nie rób, czekaj, powinno być dobrze a jak nie to i tak już za późno na jakiekolwiek działania.
        Last edited by fidoangel; 2017-10-05, 18:02.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        Przetwarzanie...
        X