Czołem Szanowni,
tym postem również się witam, bo jestem totalnym świeżakiem na tym forum i w piwowarstwie.
Dziś zlałem na cichą AIPĘ z ekstraktów i zastanawiam się nad:
1. Nie mam skali na fermentorze, stąd pytanie: ile litrów daje 20 cm płynu? O ile rozmiary fermentorów są standardowe...
2. Co myślicie o refermentacji z muscovado? Da to jakiś wyczuwalny efekt na tym etapie?
Zdrowia!
tym postem również się witam, bo jestem totalnym świeżakiem na tym forum i w piwowarstwie.
Dziś zlałem na cichą AIPĘ z ekstraktów i zastanawiam się nad:
1. Nie mam skali na fermentorze, stąd pytanie: ile litrów daje 20 cm płynu? O ile rozmiary fermentorów są standardowe...
2. Co myślicie o refermentacji z muscovado? Da to jakiś wyczuwalny efekt na tym etapie?
Zdrowia!
Comment