Prośba o pomoc-czy to infekcja?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dolly
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.08
    • 4

Prośba o pomoc-czy to infekcja?

Proszę o pomoc doświadczonych kolegów. Jeden z 3 pozostawionych na cicha fermentorow po ok tygodniu wyglada tak. Czy to infekcja?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • dolly
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.08
    • 4

Dodam ze 60l piwa rozlałem do 3 fermentorow i tylko jeden wyglada jak powyżej. Proszę o pomoc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Jimmy_jb
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.11
      • 911

Te bąble wyglądają nieciekawie. A jak w smaku i zapachu?
      Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• dolly
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2015.08
        • 4

W zapachu jakoś tak inaczej w porównaniu do pozostałych 2 fermentorów, które co prawda nachmieliłem jeszcze na zimno. Jakoś tak bardziej jałowo pachnie. W smaku jakby troszkę bardziej kwaskowe ale nie wiem czy nie jestem negatywnie zasugerowany. W każdym razie zlałem do KEG'a i planuję szybko spożyć Chyba dupy mi nie rozerwie

Comment

Related Topics

Collapse

• Daray
          Brak wyraźniej fermentacji po 48h
          Daray
          Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
          2023-03-13, 20:01
        • ejjo
          Czy to infekcja?
          ejjo
          Witam Was drodzy piwowarzy.
          Jestem tu nowy, ale mam za sobą ok 10 warek i bardzo chętnie Was czytam.
          Tym razem mam jednak problem.
          Zrobiłem z racji braku czasu ciemne piwko z ekstraktów i je nachmielilem. Drożdże jakieś lipne gozdawy i leniwie ruszyły.
          Po 2 tygodniach...
          2019-12-01, 20:04
        • majorrush
          prośba o identyfikację kufla
          majorrush
          Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
          2024-02-26, 22:21
        • Kwachu1444
          Prawdopodobna infekcja - Pomocy
          Kwachu1444
          Witam,
          Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
          2020-03-31, 21:19
        • heckler
          Czechy, Počátky, Počátky 36, Pivovar Počátky
          heckler
          Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
          Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
          2023-06-15, 11:52
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...