Altbier - rozlew, lezakowanie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacu1234567890
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.12
    • 12

    Altbier - rozlew, lezakowanie

    Witam,
    Warze Albiera z zestawu browamatora i jest tam napisane : "Zabutelkowane lub zabeczkowane lezakowac w temp. ok. 4*C przez 4-12 tygodni"
    Refermentacje przez tydzień w butelkach nie robić? Zaraz do takiej temperatury?
  • jacu1234567890
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.12
    • 12

    #2
    Może źle się wyraziłem. Chodzi mi o refermentacje w temperaturze takiej jak odbywała się fermentacja, gdzieś przez tydzień dwa. Zaraz do tak niskiej temperatury piwo dać czy pozostawić w większej temperaturze?

    Comment

    • Kazimierz_W
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼🍼
      • 2009.05
      • 689

      #3
      Leżakowanie i refermentacja to oddzielne procesy, zachodzące w innych temperaturach.
      Browar Bociana smaczny od rana
      Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

      http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

      Comment

      Przetwarzanie...
      X