Pierwsza warka - APA z zacieraniem - dopracowanie przepisu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ronson
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.11
    • 2

    Pierwsza warka - APA z zacieraniem - dopracowanie przepisu

    Witam,
    Przymierzam się do mojego pierwszego warzenia z zacieraniem, chcę uwarzyć APĘ. Znalazłem przepis jednak mam odnośnie niego pytanie. Chodzi o chmielenie brzeczki przedniej. W przepisie jest podany chmiel i czas. Chmiel dodać do pojemnika z młótem czy do garnka gdzie będzie zlewana brzeczka przednia? Prosiłbym również osoby bardziej doświadczone o zerknięcie na przepis i ewentualną korektę jeśli coś jest nie tak.

    Pozdrawiam
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    Ja bym dał od początku gotowania
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Ronson
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2017.11
      • 2

      #3
      Czyli od początku gotowania dać 30 gram Marynki i 10 gram Cascade?

      Comment

      • k_s
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2017.05
        • 66

        #4
        Jak chcesz chmielić brzeczkę przednią Marynką tak jak jest w przepisie to wrzuć 30g Marynki od razu po postawieniu gara na palniku a 10g Cascade po rozpoczęciu wrzenia.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X