Witam,
Przymierzam się do mojego pierwszego warzenia z zacieraniem, chcę uwarzyć APĘ. Znalazłem przepis jednak mam odnośnie niego pytanie. Chodzi o chmielenie brzeczki przedniej. W przepisie jest podany chmiel i czas. Chmiel dodać do pojemnika z młótem czy do garnka gdzie będzie zlewana brzeczka przednia? Prosiłbym również osoby bardziej doświadczone o zerknięcie na przepis i ewentualną korektę jeśli coś jest nie tak.
Pozdrawiam
Przymierzam się do mojego pierwszego warzenia z zacieraniem, chcę uwarzyć APĘ. Znalazłem przepis jednak mam odnośnie niego pytanie. Chodzi o chmielenie brzeczki przedniej. W przepisie jest podany chmiel i czas. Chmiel dodać do pojemnika z młótem czy do garnka gdzie będzie zlewana brzeczka przednia? Prosiłbym również osoby bardziej doświadczone o zerknięcie na przepis i ewentualną korektę jeśli coś jest nie tak.
Pozdrawiam
Comment