To jak? Właśnie sprawdziłem piwo no i się zapieniło i ładnie pachnie. Zostawić tak jak jest czy można dodać tam trochę jakiegoś cukru? Szkoda by mi było pierwsze piwo wylewać.
Czy zepsułem filtrowanie i wysładzanie?
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach
Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...1 Photo-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Dzień dobry, cześć i czołem
Znowu będzie pisanie o popełnionych błędach i kilka pytań o to co się stało oraz co może się stać. No jestem nowicjuszem więc proszę o wyrozumiałość.
Zrobiłem sobie dwa dni temu drugi zacier (APA) w mojej "karierze" i chciałbym...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Dzień dobry, cześć i czołem
Znowu będzie pisanie o popełnionych błędach i kilka pytań o to co się stało oraz co może się stać. No jestem nowicjuszem więc proszę o wyrozumiałość.
Zrobiłem sobie dwa dni temu drugi zacier (APA) w mojej "karierze" i chciałbym...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Bardzo skomplikowana historia. To piwo było już kiedyś opisywane pod nieco inną nazwą:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-dinkel-weisse
Wystąpił tam jednak pewien błąd. Żeby to wytłumaczyć sięgnąć trzeba do...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment