Hej,
męczy mnie moja luba, bo RIS to jej ulubiony styl piwa, zebym jej uwarzyl. Przymierzam sie do zrobienia 10 l, ale nie moge znalezc przepisu- chodzi mi o najzwyklejszy, bez udziwnien na wlasnie 10 l. Dodatkowo slyszalem o trudnosciach z fermentacja tak gestej brzeczki. Jakich drożdży uzyc. Prosilbym o zlote rady dla poczatkujacego, bo wiem ze styl trudny ale warty tej męki
męczy mnie moja luba, bo RIS to jej ulubiony styl piwa, zebym jej uwarzyl. Przymierzam sie do zrobienia 10 l, ale nie moge znalezc przepisu- chodzi mi o najzwyklejszy, bez udziwnien na wlasnie 10 l. Dodatkowo slyszalem o trudnosciach z fermentacja tak gestej brzeczki. Jakich drożdży uzyc. Prosilbym o zlote rady dla poczatkujacego, bo wiem ze styl trudny ale warty tej męki
Comment