Podwójny Brewkit i syrop z sosny.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Brandis
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.01
    • 12

Podwójny Brewkit i syrop z sosny.

Kupiłem po okazyjnej cenie dwa brewkity coopers lager(okazjonalna bo za 2 sztuki tylko 50 PLN a wada jest to ze ktoś zakosił drożdże ) i tak się zastanawiam czy lepiej zrobić piwo z 2 brewkitów (będę używał drożdży S-04 ) czy tez lepiej tradycyjnie 1 brewkit i jeden ekstrakt słodowy .
    I druga sprawa , chce dodać do piwa syrop z pędów sosny , a mam kupione 2 takie (http://www.bruspol.pl/syrop-z-pedow-sosny.html ). I taksie zastanawiam czy nie będzie za mało

Related Topics

Collapse

• jujooo
    Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
    jujooo
    Witam serdecznie.

Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
    2023-08-23, 15:14
  • wirdar1
    Brewkit Czech Pils
    wirdar1
    Witam
    To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
    Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
    13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
    2023-03-21, 15:51
  • darekd
    Browar Zakładowy, Sezon Grzewczy
    darekd
    czyli koźlak z syropem klonowym.

Ekstr. 16%
    Alk. 7%

Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
    2024-12-07, 01:25
  • RomaNzRumunii
    Pierwszy brewkit fermentacja cicha
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
    2021-01-25, 20:25
  • Zaiksik
    Trudne początki
    Zaiksik
    Witam
    Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
    Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
    Wszystko...
    2024-08-27, 17:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...