Witam ułożyłem sobie 2 przepisy na 2 warki z zacieraniem lekko przeze mnie zmodyfikowane.Co o nich sądzicie.
Porter Bałtycki 30L 22BLG
Słód Monachijski 9kg EBC 12-18 Strzegom
Słód Caraaroma 1kg EBC 350-450 Weyermann
Słód Extra Black 0,5kg EBC 1400 Bestmalz
Chmielenie
Chmiel Challenger 50g na goryczkę
Chmiel Sybilla 50g na aromat
Zacieranie
60 minut 63 stopnie
Drożdże NEW WORLD STRONG ALE M42 Mangrove Jack's 2 paczki
Słód Extra Black zamierzam wrzucić na ostatnie 10 minut.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>
American India Pale Ale (AIPA) 30L 17BLG
Słód Pale Ale 7kg EBC 5-7,5
Słód karmelowy Pale Cara 1kg EBC 9
Chmielenie
Bravo 50g na goryczkę
Citra 50g na aromat
Ahtanum 50g podczas chłodzenia brzeczki
Zacieranie
60 minut 63stopnie
Drożdże Fermentis US-05
Porter Bałtycki 30L 22BLG
Słód Monachijski 9kg EBC 12-18 Strzegom
Słód Caraaroma 1kg EBC 350-450 Weyermann
Słód Extra Black 0,5kg EBC 1400 Bestmalz
Chmielenie
Chmiel Challenger 50g na goryczkę
Chmiel Sybilla 50g na aromat
Zacieranie
60 minut 63 stopnie
Drożdże NEW WORLD STRONG ALE M42 Mangrove Jack's 2 paczki
Słód Extra Black zamierzam wrzucić na ostatnie 10 minut.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>
American India Pale Ale (AIPA) 30L 17BLG
Słód Pale Ale 7kg EBC 5-7,5
Słód karmelowy Pale Cara 1kg EBC 9
Chmielenie
Bravo 50g na goryczkę
Citra 50g na aromat
Ahtanum 50g podczas chłodzenia brzeczki
Zacieranie
60 minut 63stopnie
Drożdże Fermentis US-05
Comment