Witam wszystkich.
Chciałbym uwarzyć piwo w stylu oatmeal stout.
Warka 20l.
Zasyp:
Pale ale: 67%
Ciemnie słody: 15%
Płatki owsiane: 8%
Monachijski:5%
Pszeniczny:5%
Razem: 6 kg.
Czy lepiej zacierać w 67 st. przez 75 min. następnie mash-out 78 st przez 10 min czy lepiej w 67 st przez 60 min. Czy w ten sposób jestem wstanie uzyskać 15 blg w gotowym piwie o zawartości alk 6%? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.
Chciałbym uwarzyć piwo w stylu oatmeal stout.
Warka 20l.
Zasyp:
Pale ale: 67%
Ciemnie słody: 15%
Płatki owsiane: 8%
Monachijski:5%
Pszeniczny:5%
Razem: 6 kg.
Czy lepiej zacierać w 67 st. przez 75 min. następnie mash-out 78 st przez 10 min czy lepiej w 67 st przez 60 min. Czy w ten sposób jestem wstanie uzyskać 15 blg w gotowym piwie o zawartości alk 6%? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.
Comment