Cześć,
mam taki - warzę RISa - początkowe BLG 31.
obecnie już kończy się fermentacja - przy ok. 15 BLG sprawdzałem i wziąłem do ust odrobinę brzęczki - gorycz ze słodów jest tak mocna, że aż wykręca.
Przypuszczam, że to przez przesadzenie ze słodami barwiącymi.
Czy jest szansa, że to się unormuje lub czy są ewentualnie jakieś sposoby na jej wyciągnięcie? jakieś płatki, ryż, kokos - cokolwiek?
Pozdrawiam,
mam taki - warzę RISa - początkowe BLG 31.
obecnie już kończy się fermentacja - przy ok. 15 BLG sprawdzałem i wziąłem do ust odrobinę brzęczki - gorycz ze słodów jest tak mocna, że aż wykręca.
Przypuszczam, że to przez przesadzenie ze słodami barwiącymi.
Czy jest szansa, że to się unormuje lub czy są ewentualnie jakieś sposoby na jej wyciągnięcie? jakieś płatki, ryż, kokos - cokolwiek?
Pozdrawiam,
Comment