RIS - ograniczenie goryczy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pablocwielong
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.12
    • 5

    RIS - ograniczenie goryczy

    Cześć,

    mam taki - warzę RISa - początkowe BLG 31.

    obecnie już kończy się fermentacja - przy ok. 15 BLG sprawdzałem i wziąłem do ust odrobinę brzęczki - gorycz ze słodów jest tak mocna, że aż wykręca.

    Przypuszczam, że to przez przesadzenie ze słodami barwiącymi.

    Czy jest szansa, że to się unormuje lub czy są ewentualnie jakieś sposoby na jej wyciągnięcie? jakieś płatki, ryż, kokos - cokolwiek?

    Pozdrawiam,
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    Które słody barwiące dają taką gorycz?
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • pablocwielong
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.12
      • 5

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      Które słody barwiące dają taką gorycz?
      nie wiem - pisałem, że to przypuszczenie.

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

        #4
        Dawaj tu recepturę...
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        Przetwarzanie...
        X