Witam. Robiłem warkę z przepisu z książki. Podczas robienia użyłem surowców na ok 28litrów, ale mam gar 30 więc żeby mieć miejsce miałem mniej wody i miałem skorygować to przed zadaniem drożdży. Niestety zapomniałem o tym i zadałem drożdży bez korekty. gęsto początkową miałem 15BLG. Chciałem uzyskać ok 12,5 -13 BLG. Czy dodanie wody razem z cukrem w ilości ok 4 litrów (tyle jest potrzebne do uzyskania tego blg) jet ok czy jest to już niedopuszczalne?
Korekta BLG przed butelkowaniem
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Pasja do warzenia piwa z piwowarstwa domowego przerodziła się bycie browarem kontraktowym, a od kwietnia 2023 roku Castellum Brewery stał się browarkiem stacjonarnym.
Pomysłodawcami tego przedsięwzięcia jest trzech przyjaciół: Martin, Arnošt, Vit, a dwóch pierwszych pełni zaszczytną...-
Channel: Czechy
-
-
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
-
Channel: Belgia
-
-
To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
-
Channel: Czechy
-
-
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
-
Channel: Rumunia
-
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment