Hej. Burzliwa właśnie mi się skończyła więc postanowiłem sprawdzić BLG. Zeszło z 15 do 5. Ale piwo to dramat, brzeczka która była przechmielona taka została. Piwo zamiast być czerwone jest brązowo sraczkowate a w dodatku spod wyraźnych nut chmielu lekko kwaskowate. Czy mam to wylać do kibla czy zbyt pochopnie oceniam? Martwi mnie szczególnie ta kwaskowatość
Warka 9 l. zasyp 1 kg słodu wędzonego torfem, 1 kg słodu wędzonego bukiem, 500 g carared, 250 g słodu pszenicznego i 50 g jęczmienia palonego (wrzuconego na ostatnie 30 min zacierania).
Czy słody w tej kombinacji mogą dawać takie kwaskowate posmaki? Czy próba picia takiego piwa jest bezpieczna? Lekko musuje, wędzonka wyczuwalna, ale kwas bardziej.
Wrzucam zdjęcia tego czegoś.
Warka 9 l. zasyp 1 kg słodu wędzonego torfem, 1 kg słodu wędzonego bukiem, 500 g carared, 250 g słodu pszenicznego i 50 g jęczmienia palonego (wrzuconego na ostatnie 30 min zacierania).
Czy słody w tej kombinacji mogą dawać takie kwaskowate posmaki? Czy próba picia takiego piwa jest bezpieczna? Lekko musuje, wędzonka wyczuwalna, ale kwas bardziej.
Wrzucam zdjęcia tego czegoś.
Comment