Dobry Wieczór wszystkim chciałbym podzielić się z wami moim dzisiejszym „Grodziskim” ,jako że mam jeszcze 22 kg pszenicy dębowej to za tydzień będę robił następnego grodzisza i dlatego chciałbym usłyszeć uwagi co zrobilem źle lub jak można ulepszyć recepturę itd ,z góry DZKS. Pozdro.
2775 g pszenica wędzona dębem
350 g pilzeński
150 g carapils
16l wody podgrzane do 40 st. zmielone ziarenka wsypane do gara,podgrzane przez 15min. do 64 st; temp. utrzymana przez 1 godz. podgrzane do 75 st. utrzymane przez 20 min. FILTRACJA + 20 l wody o temp. 80 st. do płukania
Chmiel: 15 min. od wrzenia Brewers Gold 50 g,po 45 min. od wrzenia Lubliner 33 g Total :90 min.
Wychłodzony do 22 st. Drożdże S-33,26 litrów gotowego. IG 1026
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2775 g pszenica wędzona dębem
350 g pilzeński
150 g carapils
16l wody podgrzane do 40 st. zmielone ziarenka wsypane do gara,podgrzane przez 15min. do 64 st; temp. utrzymana przez 1 godz. podgrzane do 75 st. utrzymane przez 20 min. FILTRACJA + 20 l wody o temp. 80 st. do płukania
Chmiel: 15 min. od wrzenia Brewers Gold 50 g,po 45 min. od wrzenia Lubliner 33 g Total :90 min.
Wychłodzony do 22 st. Drożdże S-33,26 litrów gotowego. IG 1026
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Comment