Moje pierwsze Piwo Grodziskie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mysee
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.04
    • 3

Moje pierwsze Piwo Grodziskie

Dobry Wieczór wszystkim chciałbym podzielić się z wami moim dzisiejszym „Grodziskim” ,jako że mam jeszcze 22 kg pszenicy dębowej to za tydzień będę robił następnego grodzisza i dlatego chciałbym usłyszeć uwagi co zrobilem źle lub jak można ulepszyć recepturę itd ,z góry DZKS. Pozdro.

2775 g pszenica wędzona dębem
    350 g pilzeński
    150 g carapils

16l wody podgrzane do 40 st. zmielone ziarenka wsypane do gara,podgrzane przez 15min. do 64 st; temp. utrzymana przez 1 godz. podgrzane do 75 st. utrzymane przez 20 min. FILTRACJA + 20 l wody o temp. 80 st. do płukania
    Chmiel: 15 min. od wrzenia Brewers Gold 50 g,po 45 min. od wrzenia Lubliner 33 g Total :90 min.
    Wychłodzony do 22 st. Drożdże S-33,26 litrów gotowego. IG 1026

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10806

Zerknij https://www.browar.biz/forum/showpos...postcount=1257
    Wygrało konkurs w Grodzisku oraz najlepsze w Konkursie Piw Rzemieślniczych w Poznaniu
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• mysee
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2018.04
      • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      Zerknij https://www.browar.biz/forum/showpos...postcount=1257

Wygrało konkurs w Grodzisku oraz najlepsze w Konkursie Piw Rzemieślniczych w Poznaniu

Dzięki wielkie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Related Topics

Collapse

• dolly
        Prośba o pomoc-czy to infekcja?
        dolly

Proszę o pomoc doświadczonych kolegów. Jeden z 3 pozostawionych na cicha fermentorow po ok tygodniu wyglada tak. Czy to infekcja?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk...
        2017-10-22, 21:58
      • Grbuy
        Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
        Grbuy
        Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
        2023-11-30, 21:57
      • SielskieWzgorze
        Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
        SielskieWzgorze
        Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
        ...
        2024-02-19, 10:28
      • kurek93
        Pszenica z błędami.
        kurek93
        Witam.
        Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
        • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
        • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
        • słód Weyermann®
        ...
        2023-01-13, 11:28
      • VidiBob
        Piana a brak wyraźnej fermentacji
        VidiBob
        Dzień dobry,
        zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
        2022-05-19, 15:36
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...