Moje pierwsze Piwo Grodziskie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mysee
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.04
    • 3

    Moje pierwsze Piwo Grodziskie

    Dobry Wieczór wszystkim chciałbym podzielić się z wami moim dzisiejszym „Grodziskim” ,jako że mam jeszcze 22 kg pszenicy dębowej to za tydzień będę robił następnego grodzisza i dlatego chciałbym usłyszeć uwagi co zrobilem źle lub jak można ulepszyć recepturę itd ,z góry DZKS. Pozdro.

    2775 g pszenica wędzona dębem
    350 g pilzeński
    150 g carapils

    16l wody podgrzane do 40 st. zmielone ziarenka wsypane do gara,podgrzane przez 15min. do 64 st; temp. utrzymana przez 1 godz. podgrzane do 75 st. utrzymane przez 20 min. FILTRACJA + 20 l wody o temp. 80 st. do płukania
    Chmiel: 15 min. od wrzenia Brewers Gold 50 g,po 45 min. od wrzenia Lubliner 33 g Total :90 min.
    Wychłodzony do 22 st. Drożdże S-33,26 litrów gotowego. IG 1026


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    Zerknij https://www.browar.biz/forum/showpos...postcount=1257
    Wygrało konkurs w Grodzisku oraz najlepsze w Konkursie Piw Rzemieślniczych w Poznaniu
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • mysee
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2018.04
      • 3

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      Zerknij https://www.browar.biz/forum/showpos...postcount=1257

      Wygrało konkurs w Grodzisku oraz najlepsze w Konkursie Piw Rzemieślniczych w Poznaniu


      Dzięki wielkie.


      Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

      Comment

      Przetwarzanie...
      X