Domowe warzenie Brewferm Raspberry (Framboos) Malinowe 1,5 kg z brewkitu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • g_effcia
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.02
    • 2

    Domowe warzenie Brewferm Raspberry (Framboos) Malinowe 1,5 kg z brewkitu

    Witam.
    Zaczynamy z mężem przygodę piwowarską (3 brewkity za nami) i chcemy nastawić "Brewferm Raspberry (Framboos) Malinowe 1,5 kg". I tu mam problem i proszę o pomoc:
    dotychczas Brewkity gotowało się z wodą 10 minut i dopiero do wiadra, uzupełnić wodą, ostudzić, dodać drożdże i czekamy; jednak w instrukcji do ww. puszki jest info o przelaniu brewkita do wiadra, zalaniu pustej puchy gorącą wodą ("wybrać dobre do dna"), dodaniu reszty wody i przegotowanego cukru i dalej już normalnie.
    I teraz pytanie: Czy rzeczywiście brewkita nie gotować, a tylko przelać (jak mam zdezynfekować puchę? z zewnątrz tylko?), czy jednak gotować jak poprzednio?
    Jeżeli ktoś robił ww produkt lub ma doświadczenie, proszę o poradę.
    Pozdrawiam.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    ww to nie, ale przy innych zawsze gotowałem
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • g_effcia
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2018.02
      • 2

      #3
      Dzięki.
      Tak też zrobię.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X