od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma %. zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja , dosypałem 1kg glukozy piwo powinno miec 5% a nie 0% i samkowac jak woda. Jakies pomysly dlaczego tak sie stalo. zdjecie piwa wygladalo tak praktycznie caly czas przez te 11 dni
pierwsze Piwo smakuje jak woda i bez %? co robić
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomalisz Wyświetlenie odpowiedziod samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma %. zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja , dosypałem 1kg glukozy piwo powinno miec 5% a nie 0% i samkowac jak woda. Jakies pomysly dlaczego tak sie stalo. zdjecie piwa wygladalo tak praktycznie caly czas przez te 11 dni
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzijak mierzyłeś alko? Skoro odfermentowało to powinno walić w beret. 23'C to za wysoka temp do fermentacji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomalisz Wyświetlenie odpowiedzidodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma %.
A, że smakuje jak woda, no cóż, taki styl sobie wybrałeś.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomalisz Wyświetlenie odpowiedzinapilem sie i na 100% nie ma tam %, na opkowaniu pisalo 20-25CMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziJakie bylo blg początkowe?
Comment
-
Comment