pierwsze Piwo smakuje jak woda i bez %? co robić

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ziomalisz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.05
    • 7

    pierwsze Piwo smakuje jak woda i bez %? co robić

    od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma %. zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja , dosypałem 1kg glukozy piwo powinno miec 5% a nie 0% i samkowac jak woda. Jakies pomysly dlaczego tak sie stalo. zdjecie piwa wygladalo tak praktycznie caly czas przez te 11 dni
    Attached Files
  • ziomalisz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.05
    • 7

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomalisz Wyświetlenie odpowiedzi
    od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma %. zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja , dosypałem 1kg glukozy piwo powinno miec 5% a nie 0% i samkowac jak woda. Jakies pomysly dlaczego tak sie stalo. zdjecie piwa wygladalo tak praktycznie caly czas przez te 11 dni
    Temperatura wynosiła caly czas ok 23C

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      #3
      jak mierzyłeś alko? Skoro odfermentowało to powinno walić w beret. 23'C to za wysoka temp do fermentacji
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • ziomalisz
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2018.05
        • 7

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        jak mierzyłeś alko? Skoro odfermentowało to powinno walić w beret. 23'C to za wysoka temp do fermentacji
        napilem sie i na 100% nie ma tam %, na opkowaniu pisalo 20-25C

        Comment

        • Kazimierz_W
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🍼🍼
          • 2009.05
          • 689

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomalisz Wyświetlenie odpowiedzi
          dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma %.
          Balingometr nie pokazuje alkoholu, tylko ilość cukru w płynie. Skoro pokazuje 0, to znaczy, że cały cukier poszedł w alkohol i nie zostało nic dla ciała/smaku.
          A, że smakuje jak woda, no cóż, taki styl sobie wybrałeś.
          Browar Bociana smaczny od rana
          Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

          http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomalisz Wyświetlenie odpowiedzi
            napilem sie i na 100% nie ma tam %, na opkowaniu pisalo 20-25C
            Jakie bylo blg początkowe?
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • ziomalisz
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2018.05
              • 7

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              Jakie bylo blg początkowe?
              nie zmierzylem ale po 4 dniach mialo 3blg

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

                #8
                Piwa zaraz po fermentacji, bez gazu smakują inaczej, ale jeśli nie ma oznak utlenienia, skwaszenia, a był spadek blg to musi być alkohol. Chemia!

                Comment

                Przetwarzanie...
                X