Zawór w garze.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zajaszcze
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.12
    • 1

Zawór w garze.

Witam mam garnek z nierdzewki 50l. Chciałbym w nim zamontować kranik. Czy takie cudo z ali załatwi sprawę?

https://s.click.aliexpress.com/e/c5r8UdVJ

Dodam, że nie mam możliwości wspawania mufy.

Pozdrawiam.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10806

spoko, załatwi
    Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• zasada
      [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
      zasada
      Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
      • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
      ...
      2021-04-06, 13:43
    • m2200
      Warzenie mocnych piw - za niskie BLG w garze + zbędna brzeczka w filtratorze
      m2200
      Cześć,

ostatnio warzyłem dwa mocne piwa (wee heavy i RIS - właśnie go warzę). Oba piwa wedle receptur miały mieć 19 BLG. Podczas filtracji zagapiłem się i w obu przypadkach BlG w garze wyszło mi około 14 BLG. Powinno być około 17 żeby po odparowaniu paru litrów podczas...
      2017-08-12, 17:36
    • dadek
      Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
      dadek
      Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
      2023-12-05, 01:56
    • dadek
      Jičín, Chelčického 8, Pub Jičín
      dadek
      Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
      Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
      2025-01-11, 03:32
    • dadek
      Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
      dadek
      Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
      2024-10-05, 00:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...