Witajcie.
Jestem swiezakiem jesli chodzi o wazenie piwa. Warze chwilowo z brewkitow (od czegos trzeba zaczac). Chcialbym pojsc o krok na przod i poexperymentowac..
Chcialbym uwarzyc cos na wzor "pol czarnej u roszka" browaru piwoteka czyli owsianego stouta z laktoza i kawa, moze z dodatkiem jakis przypraw w stylu winter.
Potrzebuje od was konstruktywnch rad co zrobic alby nie spieprzyc piwa bo samo zrobienie stouta to nie jest jakis wielki wyczyn. chodzi mi bardziej o niuanse smakowe. moze ktos juz takie wynalazki robil i moze sie podzielic spostrzezeniami
Mam do was pare pytan:
Zaczernienie piwa - widzialem gdzies chyba na jakims blogu kopyra ze mozna przegotowac palony slod i tym samym dac ladna barwe stoutowi,
Kiedy dodac kawe - czy podczas zagotowania brwkitu, na buzliwej czy na cichej. podobno mozna zakwasic piwo kawa
Bo laktoze to raczej na cichej...
Jestem otwarty na wszelkie rady i pomysly
Pozdrawiam
Jestem swiezakiem jesli chodzi o wazenie piwa. Warze chwilowo z brewkitow (od czegos trzeba zaczac). Chcialbym pojsc o krok na przod i poexperymentowac..
Chcialbym uwarzyc cos na wzor "pol czarnej u roszka" browaru piwoteka czyli owsianego stouta z laktoza i kawa, moze z dodatkiem jakis przypraw w stylu winter.
Potrzebuje od was konstruktywnch rad co zrobic alby nie spieprzyc piwa bo samo zrobienie stouta to nie jest jakis wielki wyczyn. chodzi mi bardziej o niuanse smakowe. moze ktos juz takie wynalazki robil i moze sie podzielic spostrzezeniami
Mam do was pare pytan:
Zaczernienie piwa - widzialem gdzies chyba na jakims blogu kopyra ze mozna przegotowac palony slod i tym samym dac ladna barwe stoutowi,
Kiedy dodac kawe - czy podczas zagotowania brwkitu, na buzliwej czy na cichej. podobno mozna zakwasic piwo kawa
Bo laktoze to raczej na cichej...
Jestem otwarty na wszelkie rady i pomysly
Pozdrawiam
Comment