Piana przy cichej fermentacji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ohdesu
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2019.03
    • 3

    Piana przy cichej fermentacji

    To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej raz na minutę
    Piwo w smaku było całkiem ok, dość mocno gazowane i słodkawe.
    Jednak ta piana mnie niepokoi, tym bardziej, że to już 2 dzień na cichej

    Udostępnij swoje zdjęcia i pliki graficzne za darmo bez rejestracji.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    wywal bulkadełko i napisz jakie masz blg
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • ohdesu
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2019.03
      • 3

      #3
      Jeśli dobrze mierzyłem, to spadło z 10-11 do ok. 3.

      Comment

      • Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

        #4
        Niepotrzebnie przelałeś.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

        Comment

        • ohdesu
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2019.03
          • 3

          #5
          Za wcześnie czy niepotrzebnie? Chce chmielić na zimno Citrą, także cicha raczej wymagana.

          Comment

          • Jimmy_jb
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.11
            • 911

            #6
            A będziesz zbierał gęstwę?
            Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

            Comment

            Przetwarzanie...
            X