Mam pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy mogę butelkować piwo w butelce np. po Jaegermasterze? Czy pęknie od gazu?
Butelka?
Collapse
X
-
Hmm, trochę butelek mam po Jaegermasterze czy np. po jakiś tam Whisky i pomyślałem czy w nich jakiegoś piwka czy cydru bym nie mógł w nich zabutelkować/zakorkować. Fajnie by to wyglądało jakbym w takich niestandardowych butelkach mógłbym własne piwo/cydr podać rodzinie czy znajomym na gościnie u siebie. No ale jak nie będzie można to trudno, wyrzucę najzwyczajniej.
Comment
-
-
W czasach zamierzchłych stosowałem zamknięcie patentowe na butelki po winie (długa szyjka zdolna do zamontowania opaski utrzymującej zamknięcie), ale szybko porzuciłem ten sposób na zagospodarowanie dostępnych butelek. Bardzo szybko, łatwo i tanio można uzyskać to co idzie i tak w kosz. A koszt kapslownicy zwróci się szybko.
Po co kombinować?! Jak już na szybko nie masz w co zlać to Petki zlej.Last edited by e-prezes; 2019-05-09, 21:18.
Comment
-
-
Potestuj to rozwiązanie zanim wręczysz prezenty. Pomijając samo zamknięcie, butelka po napojach niegazowanych może nie być przygotowana na pracę pod ciśnieniem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment