Siemano wszystkim,
Mam taką sytuację że jutro zamierzam warzyć a zawsze gdy przygotuję brzeczkę to transportuję ją i wstawiam na fermentację do kumpla czy do ciotki bo u mnie w piwnicy trochę ciepło.
Problem w tym że jutro trochę kiepsko z możliwościami wstawienia do jakiejś chłodnej piwnicy (jeszcze będę sprawdzał jedno miejsce).
Ale jakbym musiał to fermentować u mnie to mam pytanko: Czy ktoś próbował fermentować na US-05 w 22 stopniach i czy wyszło by z tego coś, czy lepiej nawet nie próbować?
Mam taką sytuację że jutro zamierzam warzyć a zawsze gdy przygotuję brzeczkę to transportuję ją i wstawiam na fermentację do kumpla czy do ciotki bo u mnie w piwnicy trochę ciepło.
Problem w tym że jutro trochę kiepsko z możliwościami wstawienia do jakiejś chłodnej piwnicy (jeszcze będę sprawdzał jedno miejsce).
Ale jakbym musiał to fermentować u mnie to mam pytanko: Czy ktoś próbował fermentować na US-05 w 22 stopniach i czy wyszło by z tego coś, czy lepiej nawet nie próbować?
Comment