Witam,
wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.
Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego czy odfermentuje w odpowiednim stopniu).
Kiedy dodać przyprawy (imbir, trawę cytrynową, liście kaffiru) oraz chmiel? Od razu i trzymać te dwa tygodnie czy wystarcz to wszystko wrzucić na kilka dni? Jak to robicie?
wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.
Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego czy odfermentuje w odpowiednim stopniu).
Kiedy dodać przyprawy (imbir, trawę cytrynową, liście kaffiru) oraz chmiel? Od razu i trzymać te dwa tygodnie czy wystarcz to wszystko wrzucić na kilka dni? Jak to robicie?
Comment