Cześć, potrzebuje pomocy z przepisem, niedawno nabyłem zestaw surowców na Citrus American Pale Ale 12,5° 32 IBU, niestety do zestawu nie był dołączony przepis. Jestem początkującym piwowarem i nie chcę zepsuć warki poprzez nieprawidłowe nachmielenie. Proszę o pomoc, w jakich temperaturach zacierać, i jak chmielić? Do niżej wymienionego zestawu dokupiłem drożdże us-05. Z góry dziękuje za pomoc.
Słód Pale Ale Viking Malt 3,5kg
Płatki owsiane 0,8kg
Słód Monachijski I Viking Malt 0,5kg
Chmiel Columbus 10g
Chmiel Cascade 30g
Chmiel Citra 20g
Chmiel Ekuanot 30g
Słód Pale Ale Viking Malt 3,5kg
Płatki owsiane 0,8kg
Słód Monachijski I Viking Malt 0,5kg
Chmiel Columbus 10g
Chmiel Cascade 30g
Chmiel Citra 20g
Chmiel Ekuanot 30g
Comment