Pomoc z przepisem na piwo.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zajac2525
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2019.03
    • 2

    Pomoc z przepisem na piwo.

    Cześć, potrzebuje pomocy z przepisem, niedawno nabyłem zestaw surowców na Citrus American Pale Ale 12,5° 32 IBU, niestety do zestawu nie był dołączony przepis. Jestem początkującym piwowarem i nie chcę zepsuć warki poprzez nieprawidłowe nachmielenie. Proszę o pomoc, w jakich temperaturach zacierać, i jak chmielić? Do niżej wymienionego zestawu dokupiłem drożdże us-05. Z góry dziękuje za pomoc.

    Słód Pale Ale Viking Malt 3,5kg
    Płatki owsiane 0,8kg
    Słód Monachijski I Viking Malt 0,5kg

    Chmiel Columbus 10g
    Chmiel Cascade 30g
    Chmiel Citra 20g
    Chmiel Ekuanot 30g
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    Napisz do piwowarza niech podeślą
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Zajac2525
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2019.03
      • 2

      #3
      Dziękuję za poradę juz napisałem.

      Comment

      • Sippi_49
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.09
        • 19

        #4
        Porter.

        Kilka lat temu uwarzyłem piwo z ekstraktów PORTER WOLSZTYNSKI.Proszę o pomoc w uzyskaniu zestawu ekstraktów (nazwa i ilość) do jego wykonania.Dziękuję za pomoc.

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          #5
          myślę że tylko TU uzyskasz pomoc
          Last edited by anteks; 2019-11-19, 18:14.
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • Sippi_49
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.09
            • 19

            #6
            Dziekuję za pomoc.Wszystko załatwione pomyślnie.Pozdrawiam Z.A.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X