Witam. Jestem nowy na forum więc jeśli temat nie tutaj albo już był to przepraszam.
Robię lagera z brekwitu na drożdżach górnej fermentacji (takie były w zestawie)
Fermentacja trwa juz 10-ty dzień (nadal "bulgocze") w temp. 19 stopni. W instrukcji max 10 dni no ale wiadomo jak to z instrukcją.
Wyjeżdżam na 10 dni miałem nadzieję zlać do butelek dziś ale nie nie udało. I pytanie czy mogę przetrzymać te kolejne dni na burzliwej? Zaznaczę że nie mam drugiego fermentora na cichą.
Robię lagera z brekwitu na drożdżach górnej fermentacji (takie były w zestawie)
Fermentacja trwa juz 10-ty dzień (nadal "bulgocze") w temp. 19 stopni. W instrukcji max 10 dni no ale wiadomo jak to z instrukcją.
Wyjeżdżam na 10 dni miałem nadzieję zlać do butelek dziś ale nie nie udało. I pytanie czy mogę przetrzymać te kolejne dni na burzliwej? Zaznaczę że nie mam drugiego fermentora na cichą.
Comment