Flame out

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fligiert
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.03
    • 19

    Flame out

    Witam
    Uwarzylem Winter Ale i popełniłem błąd, chmiele przeznaczone na flame out wrZuciłem na ostatnie 15 minut. Niestety producent nie podał jaki to chmiel, miałem torebki oznaczone po prostu A do E.
    Co to może spowodować? Jakąś kiepską gorączkę?
    Pozdrawiam
  • fligiert
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.03
    • 19

    #2
    To wszystkie składniki

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #3
      Będzie więcej goryczki, mniej aromatu. Nic strasznego
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • fligiert
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.03
        • 19

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fligiert Wyświetlenie odpowiedzi
        To wszystkie składniki
        Składniki

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

          #5
          W dawnych przedkraftowych czasach wrzucało się chmiele na 15 minut i (5 czasem) przed końcem i piwa wychodziły. Goryczki dużo się z tego nie uwolni. Będzie mniej aromatyczne, ale jeśli są to chmiele mocno aromatyczne to i tak będzie git. Dla mnie nie widzę różnicy 5 minut czy na koniec. No chyba, że ładujesz szuflami ten chmiel.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X