Witam serdecznie.
W piątek nastawiłem swoje pierwsze piwo z brewkitu.
postanowiłem dzisiaj sprawdzić BLG, fermentacja wydaje się że ustała. Chciałem się upewnić czy wszystko jest ok i w sobotę miało być przelane do drugiego pojemnika na cichą.
Niestety przez moją niecierpliwość nie dopilnowałem temperatury w pomieszczeniu w którym stał fementator.
Wiadro stało w kuchni w której temperatura panowała w granicach 25stopni.
Czy te piwo ma prawo wyjść? Czy raczej kibel?
W piątek nastawiłem swoje pierwsze piwo z brewkitu.
postanowiłem dzisiaj sprawdzić BLG, fermentacja wydaje się że ustała. Chciałem się upewnić czy wszystko jest ok i w sobotę miało być przelane do drugiego pojemnika na cichą.
Niestety przez moją niecierpliwość nie dopilnowałem temperatury w pomieszczeniu w którym stał fementator.
Wiadro stało w kuchni w której temperatura panowała w granicach 25stopni.
Czy te piwo ma prawo wyjść? Czy raczej kibel?
Comment