Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wirdar1
Wyświetlenie odpowiedzi
Vienna lager bardzo wolną fermentacja
Collapse
X
-
Jeśli to pierwsza warka, to efekt będzie akceptowalny- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
To druga Warka pierwsza do też Czech Pils tylko na innych drożdżach i polepszaczu piwa.Temperatura do tego za duża a gdybym robił coś na drożdżach górnej fermentacji napisał byś że za mała.Zaczynam i nie będę inwestował w sprzęt do zrobienia piwa.Chcę poznać też jak smakuje brewkit z cukrem i trzecia warka będzie na cukrze i gęstwy drożdży z drugiej warki.
Druga Warka po tygodniu bulgotanie ma 4.5 BLG .
Comment
-
-
Różne szczepy drożdży mają różne optymalne temperatury fermentacji, dla dolnych drożdży 14-15*C to dość ciepłe warunki. Ogólnie zasada jest taka że lepiej pracować w dolnym zakresie optimum niż w górnym. Jak nie ma możliwości sterowania temperaturą, to można wybierać drożdże pracujące optymalnie w tej dostępnej, po 50 warkach na pewno będziesz czuł różnice- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment