Dzień dobry,
zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie po 36 godz. piana (najpierw piękna teraz mniejsza wielkością jak i urodą). Nie obserwuje jakiejś burzliwej fermentacji, wydaje mi się że nawet nie bulgota przez rurkę. Dodać ponownie drożdże? Czy jak jest piana to wszystko OK.
zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie po 36 godz. piana (najpierw piękna teraz mniejsza wielkością jak i urodą). Nie obserwuje jakiejś burzliwej fermentacji, wydaje mi się że nawet nie bulgota przez rurkę. Dodać ponownie drożdże? Czy jak jest piana to wszystko OK.
Comment