pierwsze piwko!!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mapajak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 1187

    #16
    Ziomek napisał(a)
    na stronce biowiny sa termometry ale tylko do 50 st. C to chyba troche za mała skala moze gdzies indziej mozna kupic cos takiego a moze w jakich sklepach mozna cost takeigo znalesc duze sklepy ze stoiskami do wyrobu piwa wina ??
    Jest tzw. termometr CO ze skalą do 130 st. C za około 6 zł.

    Comment

    • Archer
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.09
      • 217

      #17
      Na Senatorskiej 24 sklep "Pol-Szkło" można zamówić termometr z Biowinu za 6,50 brutto.

      Comment

      • witkowskiartur
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.03
        • 561

        #18
        No i Elektoralna 13 (Warszawa) - szkło laboratoryjne, ale proszę uzupełnij profil o miasto, to będzie łatwiej dać namiary na cokolwiek.

        KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          #19
          pawcio1 napisał(a)
          Boszzze dobrze że jest ta kolyska.

          Kolega się mam nadzieje nie zgrywa ,bo troszkę mi to tak wyglada.
          No ale trudno trzeba pomóc, pomagam.
          Jeśli już koniecznie chcesz skakać na najgłębszą wodę i od pierwszego razu zacierać.to piszę.
          Ześrutowany słód wsyp na wodę rozgrzaną do do 65 st.
          Temperaturę ustal na 63 -65 na okres 30 min.Nie zapomnij zamieszać co jakiś czas.Po tej pól godzinie podnieś temperaturę do 72 st. i utrzymuj 30 min., zrób próbę jodynową , kilka kropel z zatarcia na spodeczek i kilka kropel jodyny na to jeśli kolr zmieni sie na niebieski potrzymaj jeszcze 15 min w temp 72 st.
          Jeśli próba jodynowa się nie zmieni to podgrzej do 78 st i filtruj.
          Tyle o zacieraniu, jak Ci sie to uda to gratuluję
          chyba sie jednak kolega zgrywa czytając rożne wypowiedzi forumowiczów nikt nie zaczynał od zacierania , w naj częściej od brew-kitów
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          Przetwarzanie...
          X