Zgniłe jajka to normalka przy dolnej. Czułem taki zapaszek w dwóch browarach przemysłowych i przy trzech (na trzy) moich warkach dolnych.
smród drożdży
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseZgniłe jajka to normalka przy dolnej. Czułem taki zapaszek w dwóch browarach przemysłowych i przy trzech (na trzy) moich warkach dolnych."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgła_na_kocich_łapkachU mnie to samo - niezłe jajca i to przy każdym lagerze.
Drożdże jakie stosowałem do tej pory to :
- Wyeast 2278 Czech Pils;
- Wyeast 2206 Bavarian Lager;
waliło zawsze i to regularnie w 3-5 dniu fermentacji burzliwej i wydaje mi się ,że jest to naturalny element dolnej fermentacji który nie zależy od jakości wody, drożdży, słodu czy fazy księżyca.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaA ja przypadkiem rozwiązałam ten problem, kiedy piwo robiłam na munich lagerach. Przy jednej warce przykryłam jedynie wiadro, w ogóle go nie zamykając i zapachy były wyśmienite w porównaniu do fermentacji z zamkniętym wiadrem."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
U mnie własnie stoi 4 warka (nie miałem jeszcze jej czasu opisać) zadana Safbrew T-58 i w pomieszczeniu pachnie bananami. Dziwnym nie jest.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wg2Mnie również nigdy nie śmierdziło, zamykam szczelnie pokrywę z rurką fermentacyjną - przyzwyczajenie z wyrobu wina domowego"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
Comment