Witam wszystkich serdecznie! [podstawowy sprzęt minimalnym kosztem]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Adaśko
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.12
    • 19

Witam wszystkich serdecznie! [podstawowy sprzęt minimalnym kosztem]

Powiedzcie mi proszę co muszę kupić, aby zacząć swoja przygodę z browarnistwem amatorski. Chciałbym tylko niezbędne rzeczy i wmiare jak najtańsze.
    Czy opłaca się z kupować zestaw z Browamatora np. Eko czy lepiej kompletować sprzęt osobno?
    Dziekuję za wszystkie rady przy kompletowaniu sprzętu, bo jestem w tym temacie zielony jak piwko w dniu St.Patryka
    Pierwszy piwowar browaru "BARREL STONE BREWERY" przeciwstawia się fiskusowi i już nie płaci haraczu :p!!!
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

Witaj na forum,
    proponuję na początek abyś uzupełnił profil.
    Natomiast w sprawie sprzętu to zajrzyj tutaj a znajdziesz potrzebne Ci informacje.
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Witam i Twoje zdrowie.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10795

witam nowego forumowicza
        o sprzęcie i nie tylko poczytaj sobie
        tutaj

przyjemnego warzenia
        Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2003-12-26, 21:36.
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• majkel77
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.12
          • 39

ja właśnie dostałem zamówiony zestaw eko z browamatora-wygląda normalnie a czego mi będzie brakować to podwędzę od przyszłych smakoszy moich wyrobów (a ustawiła się ich spora kolejka)

Comment

Related Topics

Collapse

• centris
            Potrzebuje pomocy piwowara
            centris
            Cześć,
            Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
            2025-01-07, 10:23
          • dadek
            Kostrzyn Wielkopolski, Okrężna 18. Browar Harpagan
            dadek
            Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
            2024-11-20, 02:51
          • dadek
            Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
            dadek
            Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
            2024-11-19, 04:20
          • dadek
            Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
            dadek
            Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
            2024-10-23, 00:37
          • ART
            Alternatywne wykorzystanie sprzętu - Keg-art
            ART
            W Przywidzu taki komplet ogniskowy mi się napatoczył. Dość kosztowne podstawki ławkowe. Pewnie nieświadomie, bo to w końcu opakowania zwrotne, no chyba że z demobilu ale wątpię

Jak macie zdjęcia wykorzystanych kegów spełniających inne zadania niż oryginalne zakładano,...
            2024-06-21, 10:45
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...