Pytanko o sprzęt i surowce
Collapse
X
-
po słód możesz jechać do Gdańska - Baltic Malt - tylko najpierw przedzwoń i się umów.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
blues-beer napisał(a)
Proszę nie udzielać błędnych informacji.Strzegom i ANKA nie prowadzą sprzedaży detalicznej.Grzecznościowo poratują piwowara (nie zawsze), który do nich zawita.To nie jest oferta dla detalisty z np.północnej Polski.
Pozdrawiam
Skąd w takim razie mam 15kg słodu? Ze Strzegomia.
Poczytaj sobie info na ich stronie. Zadzwoń. Pojedź. I kup.
Comment
-
-
ART napisał(a)
po słód możesz jechać do Gdańska - Baltic Malt - tylko najpierw przedzwoń i się umów.
Comment
-
-
blues-beer napisał(a)
Ale przecież chodzi o zakupy w cywilizowany sposób, nie chcę jeździć po całej Polsce i się wdzięczyć o słód, drożdże itp.
"Strzegom nie sprzedaje w detalu, Anka nie sprzedaje w detalu" - tylko potrafisz gadać. Chcesz zrobić biznes? Pisałeś o tym. Jedź do Strzegomia, kup tonę różnych słodów, popakuj w reklamówki i sprzedawaj. Tak samo z Anką. Problem?
Jednego klienta bedziesz miał na pewno. Do Elbląga mam bliżej niż na południe.
Comment
-
-
[QUOTE Chcesz zrobić biznes? Pisałeś o tym. Jedź do Strzegomia, kup tonę różnych słodów, popakuj w reklamówki i sprzedawaj. [/B][/QUOTE]
Do ceny zakupu dodaj koszty transportu, pakowania, magazynowania i swój zysk i cena będzie ... jak w Browamatorze.
Comment
-
-
Rolek napisał(a)
No to kup w Elblągu, w sklepie ze słodem i drożdżami.
"Strzegom nie sprzedaje w detalu, Anka nie sprzedaje w detalu" - tylko potrafisz gadać. Chcesz zrobić biznes? Pisałeś o tym. Jedź do Strzegomia, kup tonę różnych słodów, popakuj w reklamówki i sprzedawaj. Tak samo z Anką. Problem?
Jednego klienta bedziesz miał na pewno. Do Elbląga mam bliżej niż na południe.
Comment
-
-
blues-beer napisał(a)
Ale przecież chodzi o zakupy w cywilizowany sposób, nie chcę jeździć po całej Polsce i się wdzięczyć o słód, drożdże itp.
Rolek napisał(a)
O wiele większe szanse, a nawet 100% ma w Bielkówku, w Amberze. Sam kupiłem tam słód. Żadnego problemu. Ale mają tylko pilzneński.
p.s. to był ten sam słód - z BM.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
blues-beer napisał(a)
Piszę, że chciałbym pewnej normalności, więcej sklepów, tańszych surowców, łatwiejszej ich dostępności.Dlaczego to wywołuje u niektórych irytację?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
ART napisał(a)
wraz z Piwowarem rozmawialiśmy z pracownikiem Balticmalt w Norymberdze podczas targów. nie musisz się wdzięczyć żeby zakupić tam słód. wystarczy jak wcześniej przedzwonisz do nich i się umówisz a oni przygotują dla Ciebie standardowy worek słodu czy ile ich będziesz potrzebował.
a co, BM Ci odmówił sprzedaży?
p.s. to był ten sam słód - z BM.
Pozdrawiam
Comment
-
Comment