Pytanko o sprzęt i surowce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wesoly
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.10
    • 371

Najprościej jest narzekać.
    Trzeba się żebrać w kilka osób i zakupić odpowiednie sprzęty i surowce. Co to jest 40kg słodu? Kilka warek i nie ma.
    Nikt nikomu nie każe kupować w jakimkolwiek miejscu czy sklepie.

Pozdr, Wesoły
    Pozdrawiam, Wesoły

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

mapajak napisał(a)
      (...)Cena nie wynika z praktyk monopolistycznych ani z pazerności firmy tylko z kosztów działalności, które są wysokie i każdy kto jakąkolwiek działalność prowadzi może to potwierdzić - patrz post Biermanna.(...)
      A co powiesz na to, że samoprzylepny termometr ciekłokrystaliczny w sklepie zoologicznym kosztuje 5,00 zł, a w Browamatorze 7,85 zł.

Comment

• Rolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 1038

Małażonka napisał(a)
        A co powiesz na to, że samoprzylepny termometr ciekłokrystaliczny w sklepie zoologicznym kosztuje 5,00 zł, a w Browamatorze 7,85 zł.
        Ciekłokrystaliczny
        Dobre! Jak zobaczyłem te ciekłe kryształy, to żona zbierała mnie z dywanu...

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Chcesz, to się śmiej, ale taką ten termometr nosi nazwę i nic Ci na to nie poradzę...
          Last edited by Małażonka; 2004-01-08, 14:02.

Comment

• Rolek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.08
            • 1038

Małażonka napisał(a)
            Chcesz, to się śmiej, ale taką ten termometr nosi nazwę i nic Ci na to nie poradzę...
            Śmieję się przecież nie z Ciebie (Boże broń), tylko z nazewnictwa stosowanego przez Browamatora.
            Śmiałem się też sie swojej naiwności, gdy po dłuższych poszukiwaniach tego ustrojstwa, drogą eliminacji na placu boju pozostał tylko samoprzylepny paseczek papieru szumnie nazwany termometrem ciekłokrystalicznym. Szukałem tam choćby śladów ciekłych kryształów, ale chyba wyciekły podczas transportu
            Last edited by Rolek; 2004-01-08, 14:12.

Comment

• crizz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.02
              • 1255

Rolek, może napisz jaśniej, o co chodzi z tym termometrem, w temacie o miernikach ?

Comment

• Wesoly
                Porucznik Browarny Tester
                • 2003.10
                • 371

Rolek:
                Prawde mówiąc to jest trmometr ciekłokrystaliczny.
                Pewnie myślałęś o ciekłokrystalicznym LCD.
                Zarówno jeden i drugi ma ciekły kryształ, tyle że w paskowym pobudzane są one termicznie, a w LCD elektrycznie...

Pozdr, Wesoły
                Pozdrawiam, Wesoły

Comment

• Rolek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.08
                  • 1038

Wesoly napisał(a)
                  Rolek:
                  Prawde mówiąc to jest trmometr ciekłokrystaliczny.
                  Pewnie myślałęś o ciekłokrystalicznym LCD.
                  Zarówno jeden i drugi ma ciekły kryształ, tyle że w paskowym pobudzane są one termicznie, a w LCD elektrycznie...
                  Pozdr, Wesoły
                  Jeśli tak, to wchodzę po biurko i odszczekuję oszczerstwa!
                  Hau! Hau! Hau!

Comment

• biermann
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.09
                    • 2552

Zarób złotówkę - na tonie masz 1000 zł. Mało? Fortuna to nie jest, ale nie musisz być od razu Billem Gatesem
                    Faktycznie 1000 zł to nie jest mało. Tylko patrząc realnie jak długo można sie bujać z toną słodu - przypuszczam (obym się mylił) nie sprzedałbym tony słodu, nawet pszenicznego, przez miesiąc, a gdzie to trzymac, a transport, cła (w Polse pszenicznego nie dostaniesz) opłaty. I tu nie chodzi nawet o te koszty stałe, ale patrząc realnie - a myślałem o takim imporcie bardzo intensywnie - gra nie jest warta świeczki. Zamrozisz kupe kasy a w porównaniu do tej kasy zysk będzie mikroskopijny.
                    A zawsze znajdą się malkontenci, którzy będą narzekać np. na cenę.
                    Wydaje mi się, że trzeba się cieszyć, że jest taki Browamator, Biowin (wcale nie jako uzupełnienie ale firma z solidną ofertą - z wyjątkiem słodów sypkich) a nadzieja jest w tym, że po 1 maja przepisy importowe zmienia się na lepsze i pojawi się więcej konkurencyjnych firm ( w tym i moja

)
                    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• biermann
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.09
                      • 2552

W Poznaniu raczej bez problemu mozna kupić słód jęczmienny pilznański w słodowni
                      "Soufflet Polska" Sp. z o.o. Słodownia
                      61-064 Poznań, ul. Szwajcarska (przy browarze)
                      tel. (061) 650-10-10

Trzeba się tylko umówić telefonicznie i raczej kupic więcej niż 20 kg jednorazowo (cena 3,66 zł/ kg już z vat`em)

Jakościowo wydaje mi sie lepszy od tego z Browamatora, ale nie wysyłaja pocztą
                      Last edited by biermann; 2004-01-08, 17:41.
                      "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                      Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                      Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                      Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                      Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Makaron
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 2107

Rolek napisał(a)
                        Ceny drożdży przystępne?
                        Za pół kilo drożdży w Ance zapłacę 91 złotych. A w Browamatorze prawie 700. Chyba widać różnicę?
                        Ale po co komu pół kg drożdzy jednego gatunku?? Ja 10 gramami suchych drożdzy przefermentowałem 60L piwa i mógłbym więcej, ale zabrakło mi chmielu.
                        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Rolek, masz za długi ozór. Jesteś na najlepszej drodze do sprawienia, żeby w Strzegomiu NIC nie dało się załatwić.

Art, w interesie piwowarów domowych stawiam oficjalny wniosek o skasowanie wypowiedzi Rolka dotyczących słodowni w Strzegomiu.

Comment

• Ka_Dar
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.03
                            • 248

Rolek napisał(a)
                            ... Uważasz, że przy zakupie kilkuset kilogramów, a może nawet tony słodów, ... Zarób złotówkę - na tonie masz 1000 zł. ...
                            Żeby przywieźć do Gdańska tonę interesujących Ciebie słodów, musisz przejechać ok. 1.100 km, samochodem dostawczym lub małą ciężarówką.
                            Jakie są stawki za przejechanie 1 km wynajętym transportem ciężarowym?

Comment

• Rolek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.08
                              • 1038

Krzysiu napisał(a)
                              Rolek, masz za długi ozór. Jesteś na najlepszej drodze do sprawienia, żeby w Strzegomiu NIC nie dało się załatwić.
                              Art, w interesie piwowarów domowych stawiam oficjalny wniosek o skasowanie wypowiedzi Rolka dotyczących słodowni w Strzegomiu.
                              Napisz do Strzegomia, żeby skasowali swoją stronę internetową. Bo informacja o sprzedaży słodów amatorom, jest umieszczona właśnie tam.
                              A o moje interesy, pozwolisz, zadbam sam. Nie potrzebuję adwokata. Zwłaszcza kiepskiego.

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

Nie bądź bezczelny. Ja dbam m.in. o swoje interesy.

Comment

Przetwarzanie...
                                X