sugeruję powrót do tematu. jak będę miał więcej czasu to temat pójdzie pod nóż i zostanie podzielony na kawałki. rozmowy o polityce proszę prowadzić w dziale do tego stworzonym. czyli nie tutaj.
Słód jęczmienny browarny typu pilzneńskiego - 1 kg
Słód jęczmienny browarny typu pilzneńskiego - 1 kgwilgotność - 4% zawartość ekstraktu S.M. - 81,5 % różnica ekstraktu DLFU - 1,4% barwa EBC - 3,5 barwa po ugotowaniu - 5,6 czas scukrzania w min - 5 min 15 sek czas filtracji w min - nie...
cena za kg - 2.60
Nie rozumiem okrzyków oburzenia wobec poszukujących taniego słodu. Ja bym chciał, żeby moje piwo było i lepsze i tańsze od kupnego. W końcu wkładam w to sporo pracy. Wiem, że są wędkarze, którzy nie lubią ryb. Gdyby byli tacy piwowarzy na forum, chętnie ich wygębię w spijaniu owoców ich hobby :-)
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
Okolica dawnych zakładów remontowo - kolejowych w Rydze obfituje w stare magazyny. Niska ceglana zabudowa przemysłowa często z przełomu XIX i XX wieku ma swój urok.
Klucząc między nimi podchodzę pod jeden z nich gdzie ma się mieścić browar rzemieślniczy Nurme. Brama otwarta, ale...
Slovany to najdalej na wschód wysunięta dzielnica Pardubic. Dostać się tu można trolejbusem 12 (przystanek Spojilská, dojście 400 m) lub pociągiem do stacji Pardubice-Pardubičky (1,5 km). Bardzo tu zielono i przyjemnie, niska zabudowa jednorodzinna przylega do lasu Studaneckého, co powoduje...
O tym browarku dowiedzieliśmy się od chłopaków z Tab B. Powiedzieli, że to ich przyjaciele czego dowodem jest stała obecność na kranie w browarze Tap B jednego z piw z Barilo. Oczywiście nie omieszkaliśmy wybrać się do miejscowości Dugi Rat by zobaczyć wszystko na własne oczy, co uczyniliśmy...
Comment