ziarno po śrutowaniu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • elroy
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 359

    #16
    Ka_Dar napisał(a)
    Acha jeszcze fotka.
    Jakbyś dał radę zamieścić zdjęcie trochę w większej rozdzielczości, to byłbym w stanie coś powiedzieć więcej. Z tego co widać, to nie jest najgorzej.
    Ew. napisz czego używasz do śrutowania. Wypróbowałem trochę sprzętu AGD - może akurat będe wiedział, czy śrutuje przyzwoicie.
    www.piwo.org

    Comment

    • Mawas
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.02
      • 299

      #17
      Zrobiłem śrutownik ze zmienną szczeliną między walcami i próbowałem śrutować na różnych rozstawach walcy.
      Efekt był bardzo dobry, oceniali to fachowcy od browarnictwa, tak więc mam już problem z głowy.
      Dziękuję za wszystkie rady
      http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

      Comment

      • Ka_Dar
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.03
        • 248

        #18
        Mawas napisał(a)
        Zrobiłem śrutownik ze zmienną szczeliną między walcami
        Pokaż jakąś fotkę tej maszyny (oczywiście jeżeli zachcesz).

        Comment

        • Makaron
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 2107

          #19
          Ka_Dar napisał(a)
          Pokaż jakąś fotkę tej maszyny (oczywiście jeżeli zachcesz).
          Jest już tutaj.
          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

          Comment

          • Ka_Dar
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2003.03
            • 248

            #20
            Tak tak już widziałem.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • dadek
              Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
              dadek
              Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
              2023-11-22, 05:14
            • dadek
              Czechy, Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
              dadek
              W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
              2023-05-18, 04:23
            • Kamil524
              Kupię gar lub kadź zacierną
              Kamil524
              Witam kupię urzywany gar lub kadź zacierną w dobrym stanie do 200zł
              2020-03-16, 12:06
            • oozz
              Sprzedam-kadź zacierną (termos)+keg do gotowania
              oozz
              Witam,

              -na sprzedaż kadź zacierna/filtracyjna "na lenia" z termosu wojskowego (aluminium) pojemoność ok. 35l wraz z filtrem z oplotu.

              -keg z grzałkami do gotowania brzeczki (górna grzałka spalona-dołączę inną na wymianę)

              -chłodnica...
              2019-01-07, 15:18
            • dadek
              Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
              dadek
              Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
              2024-11-19, 04:20
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...