odnośnie ekstraktu i brzeczki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rtmac
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.04
    • 3

    odnośnie ekstraktu i brzeczki

    czy do zrobienia piwka wystarczy ekstrakt słodowy czy trzeba jednak dodać brzeczkę?

    ile taka brzeczka kosztuje (średnio)
    pozdrawiam wszystkich
    tomek
  • CarlBerg
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.09
    • 968

    #2
    Kolega otrzymał wszak w swoim poprzednim poście linkę na sklep internetowy - tam jest bardzo dokładnie wszystko opisane.
    Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
    Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

    Comment

    • crizz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.02
      • 1255

      #3
      CarlBerg, ulituj się, bo kolega rtmac będzie na liście surowców brzeczki szukał.

      Jak pogotujesz ekstrakt z wodą i chmielem, odcedzisz i wystudzisz, to będziesz miał brzeczkę.

      Comment

      • Oskarx
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.02
        • 248

        #4
        Może można dostać brzeczkę w garnku np. w temperaturze 60 st. C.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X