Witam Wszystkich
Byc moze powinienem z tym postem udac sie do dzialu kolyska?
Jestem w posiadaniu 5 litrow plynnego ekstraktu slodowego najprawdopodobniej z WES. W zwiazku z tym pytanie czy z tego moge zrobic sobie brzeczke? Jesli tak to czy mam do niej dodawac jeszcze cukier (sam ekstrakt wydaje sie smakowac bardzo slodko)? Czy do fermentacji burzliwej oprocz drozdzy dodac jeszcze dla nich cukier? Czy, w koncu, przed rozlewaniem do butelek dodac roztworu cukru czy (chyba lepiej) dodac czesc tego ekstraktu? Z gory dziekuje za wszelkie informacje, dane, ilosci, porady.
Ppozdrawiam wszystkich
Viperos
Byc moze powinienem z tym postem udac sie do dzialu kolyska?
Jestem w posiadaniu 5 litrow plynnego ekstraktu slodowego najprawdopodobniej z WES. W zwiazku z tym pytanie czy z tego moge zrobic sobie brzeczke? Jesli tak to czy mam do niej dodawac jeszcze cukier (sam ekstrakt wydaje sie smakowac bardzo slodko)? Czy do fermentacji burzliwej oprocz drozdzy dodac jeszcze dla nich cukier? Czy, w koncu, przed rozlewaniem do butelek dodac roztworu cukru czy (chyba lepiej) dodac czesc tego ekstraktu? Z gory dziekuje za wszelkie informacje, dane, ilosci, porady.
Ppozdrawiam wszystkich
Viperos
Comment