Ja też bym bardo chciał zaczać, ale niestety problemy lokalowe mam,i mam małe pytanie czy da się warzyć korzystająć ze zwykłej kuchni i zwykłej kuchenki gazowej??
kuchenka / kuchnia
Collapse
X
-
kishar napisał(a)
Ja też bym bardo chciał zaczać, ale niestety problemy lokalowe mam,i mam małe pytanie czy da się warzyć korzystająć ze zwykłej kuchni i zwykłej kuchenki gazowej??
-
-
kishar napisał
Ja też bym bardo chciał zaczać, ale niestety problemy lokalowe mam,i mam małe pytanie czy da się warzyć korzystająć ze zwykłej kuchni i zwykłej kuchenki gazowej??
Comment
-
-
Dzięki za tak dobre wiadomośći, teraz czeka mnie tylko proces ciężkich negocjacji, do procesu warzenia(mam na myśli gotowania na kuchence) potrzeny jest garczek o pojemności??właśnie jakiej?gdzies czytałem że 30 litrów??no i czy są potrzebne jakieś inne naczynia i o jakiej pojemnośći?
Comment
-
-
mapajak napisał(a)
Da się. Wielu piwoarów domowych korzysta tylko z kuchni w mieszkaniu w bloku. Przy dobrej organizacji pracy nawet w małej kuchni można przeprowadzic cały proces piwowarski, łącznie z zacieraniem słodu.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
kishar napisał(a)
Ja też bym bardo chciał zaczać, ale niestety problemy lokalowe mam,i mam małe pytanie czy da się warzyć korzystająć ze zwykłej kuchni i zwykłej kuchenki gazowej??
Oczywiście wolałbym mieć oddzielne pomieszczenie i stałą instalację do warzenia
Comment
-
-
kishar napisał(a)
Ja też bym bardo chciał zaczać, ale niestety problemy lokalowe mam,i mam małe pytanie czy da się warzyć korzystająć ze zwykłej kuchni i zwykłej kuchenki gazowej??
jak mieszkałem na parterze to chociaz miałem blisko do piwnicy, teraz mieszkam na 4 piętrze to wyobraź sobie jak się poświęcam chodząc po butelki
a nejlepsza metodą jest wysłanie rodziny na urlop i wtedy ciasnota nie przeszkadza...
Comment
-
-
majkel77 napisał(a)
no jasne
jak mieszkałem na parterze to chociaz miałem blisko do piwnicy, teraz mieszkam na 4 piętrze to wyobraź sobie jak się poświęcam chodząc po butelki
...
Comment
-
-
Przesiąknięty opisami piwa własnej roboty na tym forum również mam zamiar zacząć warzyć. Oczywiście na początek przekopuję forum i szukam wyjasnień na moje wątpliwości (małe mieszkanie, elektryczna płyta ceramiczna, stosunkowo wysoka temperatura w mieszkaniu i w piwnicy w ciągu całego roku). Ale jestem dobrej myśli. Oby sie udałoMM961
4:-)
Comment
-
-
marcopolok napisał(a)
Planuję ważyć to i owo w tym sezonie
oraz podejrzeć proces warzenia w którymś zdolnośląskim browarze
A na zwykłej kuchni da się warzyć piwo bez specjalnych problemów. Do warzenia piwa z gotowców i z ekstraktów wystarczy karnek 12-15 litrów. Do zacierania to już raczej 30-40 litrów.Last edited by mjp; 2004-08-18, 07:38.Maciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
JAckson napisał(a)
Przesiąknięty opisami piwa własnej roboty na tym forum również mam zamiar zacząć warzyć. Oczywiście na początek przekopuję forum i szukam wyjasnień na moje wątpliwości (małe mieszkanie, elektryczna płyta ceramiczna, stosunkowo wysoka temperatura w mieszkaniu i w piwnicy w ciągu całego roku). Ale jestem dobrej myśli. Oby sie udało
Comment
-
Comment