1. Słód z robakami od razu w kubeł. Jeśli słód z opakowań zamkniętych jest czysty, można go używać.
2. Drożdżom pewnie nic się nie stanie, chociaż będą się rozmnażać dłużej, żeby osiągnąć odpowiednią "moc" startera. Ale:
- sposób postępowania z drożdżami Wyeast był tyle razy opisywany, że powinieneś to sobie przyswoić,
- "słód suszony" to pewnie suchy ekstrakt słodowy? Dołóż nieco staranności do słownictwa, nie każdy będzie chciał się domyślać, o co chodzi,
- po co dezynfekowałeś kubek, skoro nie przegotowałeś tego ekstraktu?
3. Z całokształtu wynika, że dalej robisz to byle jak - byle jak piszesz i byle jak robisz. Te półtora roku przerwy nie wpłynęło pozytywnie na zmianę podejścia do piwowarstwa.
2. Drożdżom pewnie nic się nie stanie, chociaż będą się rozmnażać dłużej, żeby osiągnąć odpowiednią "moc" startera. Ale:
- sposób postępowania z drożdżami Wyeast był tyle razy opisywany, że powinieneś to sobie przyswoić,
- "słód suszony" to pewnie suchy ekstrakt słodowy? Dołóż nieco staranności do słownictwa, nie każdy będzie chciał się domyślać, o co chodzi,
- po co dezynfekowałeś kubek, skoro nie przegotowałeś tego ekstraktu?
3. Z całokształtu wynika, że dalej robisz to byle jak - byle jak piszesz i byle jak robisz. Te półtora roku przerwy nie wpłynęło pozytywnie na zmianę podejścia do piwowarstwa.
Comment