mgrzemow napisał(a)
A ja jako rowniez poczatkujacy musze powiedziec, ze czuje sie zwyczajnie zazdrosny.
No bo poczytalem sobie, wysililem sie, zadaje tylko takie pytania na jakie nie udalo mi sie znalesc odpowiedzi, no i co? Blad. Nalezalo pojsc w slady kolegi dessloch'a. Nastepnym razem tez tak zrobie - o prosze juz zaczynam:
"A to geste z puszki to sie nalewa do butelek, czy do tego plastikowego wiadra? Czy nalewac nalezy przez ta zakrecona szklana rurke? Ten plastikowy wezyk nie chce mi na nia wejsc...
Czy ta saszetka to cos jak ziola w chinskiej zupce? Tez nasypac?"
A tak na serio to ten watek jest rozryuwkowy, ale i troche wkurzajacy. Czytanie to umierajaca umiejetnosc...
A ja jako rowniez poczatkujacy musze powiedziec, ze czuje sie zwyczajnie zazdrosny.
No bo poczytalem sobie, wysililem sie, zadaje tylko takie pytania na jakie nie udalo mi sie znalesc odpowiedzi, no i co? Blad. Nalezalo pojsc w slady kolegi dessloch'a. Nastepnym razem tez tak zrobie - o prosze juz zaczynam:
"A to geste z puszki to sie nalewa do butelek, czy do tego plastikowego wiadra? Czy nalewac nalezy przez ta zakrecona szklana rurke? Ten plastikowy wezyk nie chce mi na nia wejsc...
Czy ta saszetka to cos jak ziola w chinskiej zupce? Tez nasypac?"
A tak na serio to ten watek jest rozryuwkowy, ale i troche wkurzajacy. Czytanie to umierajaca umiejetnosc...
mgrzemow i naprawdę nie trzeba ironizować moich wypowiedzi, bo naprawdę aż tak durnych pytań nie zadawałem.
ale, z racji tego że różne są metody na każdą rzecz, czasami można się zagubić, lepiej się czasami upewnić, niż zepsuć coś. Narazie, nie zepsułem piwa. Właśnie próbuję to po cichej fermentacji, 7 dni już ma w cichej... martwi mnie jednak jedna rzecz. 5st. ballinga. I nie ma oznak fermentacji.
nie chciałbym zrobić granatów, jeśli mi za mało odfermentowało.... cow tej sytuacji robić? piwko w pełni klarowne, smak ma piwa [baa ma nawet smak takiego baardzo niedobrego zagranicznego piwa.. takie zielone, "ale" jakiś... nienagazowane i o podobnym smaku).
tylko właśnie się boje, czy nie za mało mi odfermentowało (z 12.5blg do 5= tydzien burzliwej, tydzien cichej).
Comment