Biowin - Krakow - M1 - uwaga - dziady!!!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mjp
    † 1963-2021 Piwosz i fajczarz w raju
    • 2004.02
    • 954

Odp: Okazuje sie ze...

mgrzemow napisał(a)
    Mam wiec takie pytanko - chcialem wykorzystac sytuacje i zamowic sobie od nich wysylkowo:
    - cukromierz - jest sporo tanszy niz w browamatorze
    - rurke do spuszczania piwa
    - pojemnik fermentacyjny z kranikiem
    - termometr
    - moze troche kapsli
    Cukromierz, pojemnik fermentacyjny i kapsle dostaniesz w OBI, zaoszczędzisz na kosztach przesyłki. Rurkę do zlewania piwa dostaniesz w większych sklepach ogrodniczych. Rurka z atestem do żywności i alkoholu. Termometr kup albo rtęciowy, albo elektroniczny. Ten drugi trochę kosztuje, ale warto. Wygodny w użyciu, precyzyjny i się nie stłucze. Najlepiej z zakresem pomiarowym -10 +150 C. Potwierdzam to co pisała Marusia. Termometr z Browamatora (ten cienki) psuje się po pierwszym zacieraniu. Słupek cieczy wskaźnikowej rozdziela się na kilka mniejszych.
    Pozdrawiam i życzę udanych warek.
    Maciek
    Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

Jeśli się zdecydujesz na termometr szklany, to warto go kupić w sklepie ze sprzętem laboratoryjnym - kupujesz wtedy produkt z atestem, który jest długotrwały i bezproblemowy w użytkowaniu.

Comment

• mgrzemow
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2004.09
        • 79

No to moze musze zajrzec do OBI, bo w Praktikerze, to ceny sa prawie 2x wyzsze niz w sprzedazy wysylkowej. Wiadro (ups, sory, fementor) zamiast 20 kosztuje 35, cukromierz zamiast 6, 11 itd.

A przesylke bede mial za darmo, bo i tak musza mi wyslac te pokrywke na ich koszt. ;->

Z waszych uwag wnosze, ze nic trefnego w ich produktach nie ma. Jedyne czego jeszcze nie wiem to czy ich rurki maje te fikusne grawitacyjne zaworki - ale sie dowiem.

Dzieki za wszelkie uwagi!

Comment

• peter_1000
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.05
          • 583

Marusia napisał(a)
          Nie wiem, jaki jest termometr w Biowinie, ale ten z Browamatora stanowczo odradzam, psuje się przy pierwszym zacieraniu - o ile zamierzasz zacierać.

A tak w ogóle to przejrzyj ten dział, znajdziesz tu naprawdę większość odpowiedzi na swoje pytania
          Dzięki za ostrzeżenie, bo właśnie miałem ten termometr sobie nabyć.

Co do elektronicznego, to kupiłem taki na allegro i jestem z niego tak sobie zadowolony, ponieważ ma stosunkowo krótki pręt pomiarowy i nie jestem nim w stanie zmierzyć temperatury przy dnie.
          Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia

Comment

• Zdrój
            Porucznik Browarny Tester
            • 2001.05
            • 284

Gdyby mnie po pierwszym włożeniu termometru do gorącej wody zaczęły robić się opisane jaja, to bym ten termometr od razu odesłał do sklepu i zażądał wymiany sprzętu albo zwrotu pieniędzy.
            Z tego co wiem, Browamator poważnie traktuje takie sprawy i to nie dlatego, że go do tego zobowiązuje prawo.
            Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

Comment

• peter_1000
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.05
              • 583

Zdrój napisał(a)
              Gdyby mnie po pierwszym włożeniu termometru do gorącej wody zaczęły robić się opisane jaja, to bym ten termometr od razu odesłał do sklepu i zażądał wymiany sprzętu albo zwrotu pieniędzy.
              Z tego co wiem, Browamator poważnie traktuje takie sprawy i to nie dlatego, że go do tego zobowiązuje prawo.
              Nikt tu nie atakuje Browamatora, po prostu sami się mogli naciąć na jakąś ferelną partię termometrów (jeśli faktycznie większośc z nich sie psuje). Takie rzeczy nawet najlepszym się zdarzają.
              Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia

Comment

• mjp
                • 2004.02
                • 954

peter_1000 napisał(a)
                Co do elektronicznego, to kupiłem taki na allegro i jestem z niego tak sobie zadowolony, ponieważ ma stosunkowo krótki pręt pomiarowy i nie jestem nim w stanie zmierzyć temperatury przy dnie.
                Nie bardzo sobie wyobrażam jak chcesz mierzyć temperaturę przy dnie termometrem szklanym.... Takie długie to raczej tylko specjalistyczne (czytaj drogie). Ja mierzę temperaturę kilka centymetrów pod powierzchnią (tyle sięga sonda termometru). Wystarczy przed pomiarem dobrze zamieszać.
                Maciek

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Znam dwie osoby, którym się takie coś zrobiło. A wysyłać o zwrot kasy? Nie każemu się chce kłócic o każdy grosz, zatem lepiej właśnie obserwować wypowiedzi i przyjmować je do wiadomości
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• mjp
                    • 2004.02
                    • 954

Zdrój napisał(a)
                    Nie kwestionuję jakości i powagi Browamatora. Mój termometr okazał się kiepski, trudno. W sumie powinienem go odesłać, ale wrodzone lenistwo, tudzież perspektywa wizyty na poczcie skutecznie mnie do tego zniechęca. Kupiłem sobie termometr elektroniczny i jestem zadowolony z dwóch powodów:
                    1. Dokładność odczytu
                    2. Wygoda odczytu

Temperaturę widzę wyraźnie na wyświetlaczu (z dokładnością do 1/10 stopnia) bez potrzeby gimnastyki w celu odczytania z podziałki termometru szklanego. W sumie awaria termometru analogowego tylko przyspieszyła planowany zakup cyfrowego.
                    Maciek

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23977

Zdrój napisał(a)
                      oh, ah, ale żeby zaraz o sobie pisać w trzeciej osobie...
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Zdrój
                        • 2001.05
                        • 284

Wiecie co, w sumie mi też nie chciałoby się odsyłać termometru. Pomyślałbym, e tam, kilkanaście zł, nie ma sensu.
                        Ale od tej pory podejrzliwie bym patrzył na dostawcę, bo a nuż znowu przyślą mi coś z defektem ? I znowu nie będzie mi się chciało reklamować i straty rosną i troszkę frustracja też rośnie.

Nie chce nam się reklamować trefnych produktów, bo kojarzy nam się to z niemiłymi rozmowami, podejrzliwością sprzedawcy, itd.

A dobra firma ceni sobie możliwość "pozytywnego rozpatrzenia" uzasadnionej reklamacji, bo dzięki temu odzyskuje zaufanie Klienta.

Tak mi się wydaje.

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Kwestia podejścia do sprawy - mi się nie chce reklamować małych kwot, bo uważam, że cenniejszy jest mój czas niż te pare groszy.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• mgrzemow
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2004.09
                            • 79

Mozna tez w pierwszej osobie liczby mnogiej ;-)

Comment

• Zdrój
                              • 2001.05
                              • 284

>>>>oh, ah, ale żeby zaraz o sobie pisać w trzeciej osobie...

Wiesz Art, cóż Ci takiego zrobiłem, że musiałeś mnie tak od razu zdemaskować !
                              Jak się szef dowie, to wyrzuci z roboty cały Departament ds. Reklamacji Browamatora ze mną na czele.

Comment

• Borysko
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1144

Nie wiem o co chodzi z tym termometrem z BA. Ja go używałem od 8 warek i nadal działa bez zarzutu. Prawdę mówiąc to nie wiem, co się może zepsuć w termometrze. Niech mnie ktoś oświeci Bo dla mnie to jak przysłowiowe zepsucie metalowej kulki...
                                Browamatorowi zdarzają się wpadki, ale dbają o klienta. Jeśli coś jest nie tak z zakupionym sprzętem, należy reklamować i tyle!

Comment

Przetwarzanie...
                                X