mario123 napisał(a)
Do tej pory warzyłem piwa wyłącznie na bazie ekstraktów WES. Niektóre z tych piw wyróżniały się bujną trwałą pianą pod warunkiem jednak, że nie stały za długo w lodówce. Generalnie stosuje dużo chmielu.
Kilka dni temu zachwyciłem sie pianą w przypadku ciemnego pszeniczniaka na drożdżach płynnych Wyeast Weihenstephan. Jednak wczoraj spotkała mnie niespodzianka. To samo piwo nie miało nic piany po przetrzymaniu piwa w lodówce około 1 doby.
Przedtem wkładałem to piwo do lodówki na krótko przed spożyciem i piana była piękna i trwała.
Do tej pory warzyłem piwa wyłącznie na bazie ekstraktów WES. Niektóre z tych piw wyróżniały się bujną trwałą pianą pod warunkiem jednak, że nie stały za długo w lodówce. Generalnie stosuje dużo chmielu.
Kilka dni temu zachwyciłem sie pianą w przypadku ciemnego pszeniczniaka na drożdżach płynnych Wyeast Weihenstephan. Jednak wczoraj spotkała mnie niespodzianka. To samo piwo nie miało nic piany po przetrzymaniu piwa w lodówce około 1 doby.
Przedtem wkładałem to piwo do lodówki na krótko przed spożyciem i piana była piękna i trwała.
Comment