4 Blg - czy juz butelkowac?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • spider74
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.12
    • 77

    4 Blg - czy juz butelkowac?

    Minelo juz 7 dni. Piwko wczoraj wskazywalo 4 Blg (z 11,5), ale jak pisalem fermentacja ruszyla dopiero prawie po 48 godzinach. Czy juz dzis je rozlewac (8 dzien) czy pcozekac jeszcze z dzien, dwa?
  • mapajak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 1187

    #2
    Rozlewać lub -lepiej- zlać na cichą frmentację.

    Comment

    • Skubi
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2004.11
      • 47

      #3
      Korzystając z tematu chciałem zapytać jaka jest minimalna temperatura leżakowania piwa górnej fermentacji?

      Comment

      • dzuk
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.03
        • 39

        #4
        Skubi napisał(a)
        Korzystając z tematu chciałem zapytać jaka jest minimalna temperatura leżakowania piwa górnej fermentacji?
        0 stopni potem jakoś dziwnie twardnieje

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          dzuk napisał(a)
          0 stopni potem jakoś dziwnie twardnieje
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Skubi
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2004.11
            • 47

            #6
            Nie będę pytał co Ci twardnieje
            Ostatnia zmiana dokonana przez Skubi; 2004-12-14, 16:27.

            Comment

            • spider74
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.12
              • 77

              #7
              Jakko ze twardnieje to czekam do jutra wieczorem. Mam nadzieje ze piwko sie nie popsuje.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X