Jak uwarzyć tmave z ekstraktów??

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bleik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2002.11
    • 80

Jak uwarzyć tmave z ekstraktów??

Mam pytanko czy może ktoś próbował uwarzyć piwko podobne do słowackich i czeskich piw "tmavych" z ekstraktów słodowych z chmieleniem ? jeśli macie jakieś próby za sobą to czekam ?

pozdrawiam.
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Proste jak budowa cepa - puszka ekstratu ciemnego, puszka jasnego, łyżka lub dwie ekstratu barwiącego i jest. Chmielu mniej niż w jasnym - 30 g Marynki na początek wystarczy przy dwudziestu litrach brzeczki.

Comment

Related Topics

Collapse

• Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 20:57
    • pebejot
      Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
      pebejot
      W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
      W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
      2022-09-13, 13:54
    • Danny_daniello
      IPA z ekstraktów chmielona jak NEIPA, prośba o pomoc w zaplanowaniu chmielenia :)
      Danny_daniello
      Hej Witam wszystkim użytkowników legendarnego forum
      Na początku zaznaczę że na swoim koncie mam skromne 5 warek z zacieraniem. Ostatnia miała miejsce prawie 1,5 roku temu. Chciałbym wrócic do tego zajęcia i na początek wymyśliłem sobie uważenie piwa na bazie ekstraktów, przy...
      2020-04-20, 22:19
    • heckler
      Czechy, Káraný, U Vodárny 193, Vinohradský minipivovar Káraný
      heckler
      Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
      2023-07-31, 12:11
    • darekd
      Eichbaum, Cronus German Pilsner
      darekd
      Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
      Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
      2025-01-04, 01:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...