Jak uwarzyć tmave z ekstraktów??

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bleik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2002.11
    • 80

    Jak uwarzyć tmave z ekstraktów??

    Mam pytanko czy może ktoś próbował uwarzyć piwko podobne do słowackich i czeskich piw "tmavych" z ekstraktów słodowych z chmieleniem ? jeśli macie jakieś próby za sobą to czekam ?

    pozdrawiam.
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Proste jak budowa cepa - puszka ekstratu ciemnego, puszka jasnego, łyżka lub dwie ekstratu barwiącego i jest. Chmielu mniej niż w jasnym - 30 g Marynki na początek wystarczy przy dwudziestu litrach brzeczki.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X